Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika erő, erőhatás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2764
Mekkora állandó nagyságú fékezőerő éri a 1,5 kg tömegű és 6 m/s sebességgel mozgó testet, ha az 9 másodperc alatt áll meg? Valaki le tudná ezt nekem vezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = m * a
m = 1.5 kg
a = v / t = 6 / 9 = 0.666 m/s²

F = 1.5 * 0.666 = 1 N
0