Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
605
SOS! Kérlek segítsetek. Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A feladatot egyszerűbb megoldani, ha ismerős kinézetre átrajzolod. A csatolt képen megpróbáltam a lehető legjobban ezt megtenni paint-ben egy tapipaddal.
Tudod, hogy párhuzamos kapcsolásban az áramerősségek összege a főág áramerőssége. Azt is tudod, hogy soros kapcsolásban az áramerősség állandó.
(Ha ezt nem tudod, akkor képzeld ez úgy az áramkört, mint egy folyó. Párhuzamos kapcsolásban az ágak szétválnak, de ha összeadnád, hogy mennyi víz folyik át a két ágban másodpercenként, akkor ugyanannyit kapnál, mint a főágban)
Ez alapján felírhatod, hogy
`I_1+I_2=I=I_3+I_4+I_5`
Mivel neked a főág áramerőssége nem érdekes, annyi marad, hogy
`I_1+I_2=I_3+I_4+I_5`
Téged `I_3` érdekel, a többi adott. Eszerint rendezed az egyenletet.
`I_3=I_1+I_2-I_4-I_5=0.3`
1