Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lebegés

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
531
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
1) A lebegés frekvenciája `(f_1-f_2)/2`, vagyis fél Hz. A periódusidő 2 sec (de 1 sec-enként lesz hangosabb, mert a "negatív" csúcsnál is hangos).

2d)
A koszinusznak szinusz az integrálja, és a `kω` miatt osztani kell `kω`-val. (Úgy értém `sin(kω·t)` deriváltja `kω·cos(kω·t)`, ezért kell osztani.)
`2/T int_(-T/4)^(T/4)cos(kω·t)dt=2/T[1/(kω)·sin(kω·t)]_(-T/4)^(T/4)=`
`=2/T·T/(2π·k)·(sin(k·(2π)/T·T/4)-sin(k·(2π)/T·(-T/4)))=`
Tudjuk, hogy `sin(-x)=-sin(x)`:
`=1/(kπ)·(sin(k·π/2)+sin(k·π/2))=2/(kπ)·sin(k·π/2)`
Fejezd be...
0