Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Német fordítás

385
Le kellene fordítani ezt a szöveget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

2
Szia! :)

Fitness-függők - az új szenvedély/mánia

Az amerikai fitness stúdióknak már van egy becenevük: "állandó bennlakók" - nak nevezik ott azokat az embereket, akik olyan sok időt töltenek a stúdióban, hogy szinte már itt is éjszakázhanának. Ezek az emberek a fitness, a mozgás rabjai. Csak akkor érzik magukat jól, ha kiadhatnak magukból mindent. A teljesítmény-és testkultusz sehol sem olyan egyértelműen kivehető, mint a menő fitness stúdiókban, ahol a férfiak az izmaikat kínzómasinákon keresztül növesztik, a nők pedig az ő tökéletesen stílusos szerelésükben ferde szemmel néznek rád, ha a régi tréningnadrágodban felbukkansz.
Ne félj, azért még nem vagy rögtön fitness-függő, mert eljársz a fitness stúdióba.
Fontos azonban tudni: a mozgás egészséges és örömet okoz,de nem akkor, ha a sportolás az idealizált test miatti harcba fullad.
Ezenkívül: nem muszáj föltétlen fitness stúdióba menned, ha fitt szeretnél lenni. Van elég sportág, ahol az izomzatodat és a testedet erősítheted, pl.: úszás, biciklizés, görkorcsolyázás

Remélem jó lesz, és tudtam valamennyit segíteni :)
0

Szia! :)
Amit zárójelbe írok az csak megjegyzés a fordításomhoz.

Fitness őrültek - az új függőség
(A der Junkie az angolból jött, szó szerint narkóst jelent, de ebben a szövegben az őrült illik oda.)

Az amerikai fitness stúdiókban már gúnynevük is van (ezeknek a fitness őrülteknek): "állandó lakosok"-nak nevezik ott őket; tehát emberek, akik olyan sok időt töltenek a (fitness) stúdiókban, hogy tulajdonképpen ott is éjszakázhatnának. Ők rabjai a fitnessnek, a mozgásnak. Csak ha minden erejüket kiadták, akkor érzik magukat "fennkölt" állapotban.
A teljesítmény- és testkultusz sehol sem lesz olyan egyértelműen kivehető mint a sikkes fitness stúdiókban, ahol férfiak kínzógépeken az izomzatukat nevelik(/tenyésztik/talán a legjobb: növelik) és nők tökéletesen álló ruhákban ferde szemmel néznek rád, mikor a régi(/ócska) tréningnadrágodban felbukkansz.
Ne aggódj, nem vagy rögtön fitness őrült, csak mert beiratkozol egy fitness stúdióba.
Fontos tudni: A mozgás egészséges és szórakoztat - de akkor nem, ha a sport harc lesz az ideális testtért.
Ezenkívül: Nem mindig a fitness stúdiónak kell lenni (tehát nem mindig a fitness stúdióra kell gondolni), ha az ember fitt szeretne lenni. Van elegendő más sport, ami az izmaidat és a testedet edzi, pl. úszás, biciklizés, görkorcsolyázás.
Módosítva: 7 éve
0