Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldás levezetése

Főoldal » Középiskola » Matematika
2478
Egy farmernadrág árát 20 %-kal felemelték, majd amikor nem volt elég
nagy a forgalom, az utóbbi árat 25 %-kal csökkentették. Most 3600 Ftért lehet a farmert megvenni. Mennyi volt az eredeti ára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
X · 1.2(+20%)= Y
Y · 0.75 (-25%) = 3600 ft
3600: 0.75 = 4800 ft (Y)
4800: 1.2 = 4000 ft
Tehát az eredeti ár 4000 ft volt.

1