Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerű... Vagy még sem?

Főoldal » Középiskola » Matematika
758
Három szám összege 100.. Hány ilyen pozitív egész "szám hármas" létezik?
Feltétel:
Például 0+1+99 és 99+1+0 vagy 99+0+1 ugyanazon kombinációnak számít!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
0 nem pozitív szám. :III
0

Pontosítás!
A megoldások halmaza:
N+∪{0}
0

Ki lehet kombinatorikázni is, csak sokat kell hozzá írni, most nem teszem.
Írtam rá programot, 884 az eredmény.
A programom nem csak 100-ra, hanem 0-tól kezdve sokáig adja meg a sorozat értékeit. Megkerestem az OEIS-ben, sok érdekes dolog van ott erről a sorozatról:

https://oeis.org/search?q=1%2C1%2C2%2C3%2C4%2C5%2C7%2C8%2C10%2C12%2C14%2C16%2C19%2C21%2C24%2C27%2C30%2C33%2C37%2C40%2C44%2C48%2C52%2C56%2C61%2C65%2C70%2C75%2C80%2C85%2C91%2C96%2C102%2C108%2C114%2C120%2C127%2C133%2C140%2C147%2C154%2C161%2C169%2C176%2C184%2C192%2C200%2C208%2C217%2C225%2C234&sort=&language=english&go=Search
0