Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
735
851.a.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

A szoba térfogata 120×4,5=540m3. Mivel a sűrűség 0 °C-ra van megadva, át kell számolnunk 10 és 20 °C-ra. Az nyilvánvaló, hogy ezeken a hőmérsékleteken kisebb lesz a sűrűség, mivel ki fog tágulni, mégpedig a hőmérséklet-arányok szerint (Charles-törvény, ha érdekel).
Tehát 10 °C-on a sűrűség 1,3×273/283=1,254 kg/m3
20 °C-on pedig 1,3×273/293=1,211 kg/m3.
Ennek fejében amikor 10°C-os volt a levegő, akkor annak tömege 1,254×540=677,16 kg volt, míg 20 °C-on 1,211×540=654,08 kg maradt, így a kettő különbsége 23,08 kg. (és persze az eltérés...)
1