Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki??

Főoldal » Középiskola » Kémia
517
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keverési egyenlettel kell megoldani.

m1t1=m2t2+m3t3
ahol m a tömeg és t a tömegszázalék
x gram víz párolog el (ez legyen m3)
t3=0
m2=m3-x
t2= meg van adva hogy mennyi a telített oldat tömegtörtje, azt kell ide írni.
beírod az egyenletbe, 1 ismeretlen van, az x.


az "a" feladatra:
m1=100g
t1= 0.05
m2=(100-x)g
t2= 36/1360
m3= x g (ez a víz ami elpárolog)
t3= 0

erre felírod: m1t1=m2t2+m3t3
kijön x-re az eredmény.

B feladat ugyanez más számokkal.
Módosítva: 7 éve
0