Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek holnapra kell

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3174
1, Egy téglalap szomszédos oldalainak aránya 2:3, kerülete 90 cm. Mekkora a téglalap területe?

2, Egy háromszög oldalainak aránya 2:3:4, kerülete 27 cm. Mekkorák a háromszög oldalai?


3, Döme 4 óra alatt felásta a 600 négyzet m-es kiskert 0,4 részét. Ugyanekkora munkatempót feltételezve hány négyzetmétert ás fel 6 óra alatt?


4, Ha egy egyenletesen haladó vonat 1 óra 4 perc alatt 80 km-t tesz meg, mekkora utat tesz meg 0,6 óra alatt?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
téglalap oldalai: a és b

a:b = 2:3
K=90cm
90=2x+3x
90=5x
x=18

a=2x
a=2*18=36

b=3x
b=3*18=54

T=a*b=36*54=1944negyzetcm


2.
háromszög oldalai: a, b és c

a:b:c=2:3:4
K=27
27=2x+3x+4x
27=9x
x=3

a=2x=2*3=6
b=3x=3*3=9
c=4x=4*3=12

3.
4ó 600:10*4 rész (=240)
6ó x

4ó 240 /:4
1ó 60 /*6
6ó 360

6 óra alatt 360 négyzetmétert ás fel.

4.
1ó 4p 80km
0,6ó x

1ó 4p=64p
0,6ó=36p

64p 80km /:16
4p 5km /*9
36p 45km

0,6ó alatt 45km-t tesz meg.



Módosítva: 7 éve
0