Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 3.-as feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
474
Segítséget kérek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a légyeg hogy a szim. trapéz területe
T=h(A+B)/2
Ahol A és B az alapok. h pedig a magasság!
C legyen az egyik szár:
C×sin(alfa)=h
Az alfa a valamely alapon fekvő szög.
A másik egyenlőség:
C×Cos(alfa)=(A-B)/2
alfa=60°
Cos(60°)=0.5
A=16. B=10
C×0.5=(16-10)/2=
C=6

A területe:
h=C×Sin(60°}=
Sin(60°)=√3/2
h=6×√3/2=√27
T=
h×(A+B)/2=√27 ×(10+16)/2=
√27×13=67.55cm^2
Módosítva: 7 éve
0