Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!

Főoldal » Középiskola » Matematika
653
Irjon fel olyan másodfokú egyenletet ,melynek gyokei megegyeznek a -3x negyediken+3x négyzeten=-36 egyenlet megoldásaival!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-3x^4 + 3x^2 + 36 = 0
-x^4 + x^2 + 12 = 0

y = x^2

-y^2 + y + 12 = 0
y1 = 4
y2 = -3 // nem jó, mert x^2 nem lehet -3

tehát y = 4
y = x^2
4 = x^2
x1 = 2
x2 = -2

Tehát pl.:
(x+2)(x-2) = 0
x^2 - 4 = 0
0