Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsan!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
Az ABC háromszögben β=40fok b=7cm a=13cm. γ=? α=? c=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a/b = sinα / sinβ

13/7 = sinα / 0.643

1.19 = sinα
ami hülyeség, mert a sin eredménye -1 és 1 közötti lehet.
Vagy nincs megoldás és nem létező háromszög, vagy nem jól adtad meg az adatokat.
0