Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Példa - Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Szélsőértéknél érdeklne egy - egy példa minimumra és maximumra!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=(x-1)^2+2`
Ennek `x=1`-nél van minimuma, aminek az értéke 2.

`g(x)=-(x-1)^2+2`
Ennek `x=1`-nél van maximuma, aminek az értéke 2.
0