Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
541
1.Mit csinálunk, ha két logaritmus összeadása/kivonása van?
2. Mit csinálunk, ha mínusz áll a tört előtt?
3. Mit csinálunk, ha egy összeget vagy különbséget négyzetre emelek?
4. Mit csinálok, ha szorzatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
`log\ a+log\ b=log(a*b)`
`log\ a-log\ b=log(a/b)`

2. Ezt nem értem. `-a/b=(-a)/b=a/(-b)`. Ez érdekelt?

3.
`(a+b)^2=a^2+2ab+b^2`
`(a-b)^2=a^2-2ab+b^2`

4.
`(a*b)^2=a^2*b^2`
1