Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
609
1. Hogy számolunk ki koordináta-geometriában szöget és mikor derékszögű?
2. A pont mikor van rajta az egyenesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1,Legyen A és B a két vektorunk...
A={x,y}. B={x',y'}
Akkor az általuk bezárt szög:
(xx'+yy')/(|A|×|B|)=cos(alfa)
alfa= a két vektor szöge.
Ha derék szögű akkor:
xx'-yy'=0
2,
Legyen C pont
C={x",y"}
F(x) legyen az egyenes függvénye!
Ekkor;: F(x")=y"


Módosítva: 7 éve
0

Két vektor szöge - videón:
https://www.youtube.com/watch?v=qsR2pj-A3VM
0