Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Merőleges torony feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1982
Milyen magas az a torony amelynek az árnyéka 27 méter abban az időpontban amikor egy 1,2 méter hosszú, merőlegesen álló pózna árnyéka 70 cm hosszú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, merőleges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hasonló háromszögek alapján felírható:
x/27 = 1,2/0,7

x = 27*1,2/0,7 = 46,29m
Módosítva: 7 éve
0