Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1343
Mennyi pénzt kell elhelyezni a bankban ha éves 6%-os kamatozás mellett 4 év múlva 2 millió forintot szeretnénk kivenni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kamat
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kamatos kamat!
P(t)=P0×(1+p/100)t/T
P0 a behelyezett összeg
(amit nem ismerünk)
p a kamatláb ami 6℅ (p=6)
T pedig az hogy milyen idő közökként kamatozik.. T=1év
P(t) A "t" idő után ennyi pénzt vehetünk ki a banból. N(t)=2 millió firint

t=4év
P(4év)=2.000.000ft
p=6
P0=?
2.000.000=P0×(1+6/100)4év/1év
2.000.0000=P0×(1+6/100)4
2.000.000=P0×(1,06)4
2.000.000/(1.06)4=1.584190ft=P0
Módosítva: 7 éve
0