Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mateek

Főoldal » Középiskola » Matematika
473
Csatoltam egy képet, kérem valaki levezetné nekem a megoldásig?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A koszinisz tételt kell alkazmaznunk!
(Balatonboglárt jelöljük O-val)
PO=1,2km és QO=2.4km
alfa=72°
Erre felírva a koszinusz tételt:
PQ2=
PO2+QO2-PO×QO×Cos(alfa)
PQ2=
1.22+2.42-2×1.2×2.4×Cos(72°)=6.31
Ebből gyököt vonva:
PQ= 6.31 
Módosítva: 7 éve
1