Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szőlőcukor, tömegszázalék számítás, ezüsttükör

Főoldal » Középiskola » Kémia
1435
“Hány tömeg%-os volt az a szőlőcukoroldat, amelynek 10 grammja 0,6 gramm ezüstöt választott le az ezüsttükörpróba során?”
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömegszázalék, szőlőcukor, próba, glükóz, ezüsttükör
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia, nem tudom, hogy jó mert mi így tanultuk,hogy m(indexbe o) ami az a oldattömege 10 és m (indexbe f) az a feloldott anyagtömege 0,06 és keressük a tömeg%-ot az a C. Úgy számítsuk ki , hogy C=m(indexbe o) ami a 10/m (indexbe f) az a 0,06=16,66666667. Így C=16,6 szőlőcukoroldat.
0