Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt,hogy kell kiszámitani?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1972
Egy test 10 m magasból szabadon esik. Mennyi idő alatt ér a Földre?és Mekkora sebességgel zuhan le a Földre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
a gravitációs gyorsulást vegyük 10m/s2-nek. (pontosabban 8.91-el számolj)
A test által megtett út : 10 m, amit függőleges irányban tesz meg.
0=(-1/2gt^2)+Voy+yo
Ahol Voy a kezdősebesség, ez itt nincs, yo pedig a kezdeti magasság, tehát 10m.
0=(-1/2*10*t^2)+10
A másodfokú egyenlet megoldása: t=+/- gyök2
a negatív idő nem értelmezhető, így t=gyök2

a sebesség kiszámítása: v=-gt
0

* g=9,81 pontosabban számolva
1