Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, kéne egy kis segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
571
Ennek az egyenletnek a megoldásai kellenének: x²-6x+9+√(3x-2y)=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
: x²-6x+9+√(3x-2y)=0
Mivel x²-6x+9= (x-3)²
Ezért
(x-3)²=-√(3x-2y)
Négyzetre emelé..
(x-3)^4=3x-2y
(x-3)^4-3x=-2y
Végtelen sok megoldás létezik..


0

0