Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

üzbégHereKakadu?

Főoldal » Középiskola » Matematika
578
Csatoltam képként a feladatot. Köszi :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, másodfokú, függvények, üzbégHereKakadu
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tengelypont koordinátája legyen:
P={p,q}
Vagyis az egyenlete:
n×(x-p)^2+q=y
Mivel a tengelypont P=(3,-2)
Ezért:
F(x)=n×(x-3)^2-2
Mivel F(1)=6
Tehát n×(1-3)^2-2=6
n×4-2=6
n=2
A függvény:
2×(x-3)^2-2=y
A zárójelet bonts fel.. És voálá..



Módosítva: 7 éve
0