Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1830
Hány liter víz fér egy 1,8 méter hosszú, félkör alapú hasáb (félhenger) alakú, 60 cm mély fürdőkádba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hány liter víz fér egy 1,8 méter hosszú, félkör alapú hasáb (félhenger) alakú, 60 cm mély fürdőkádba?
A hasáb térfogata:
Magasság×alapterület=térfogat.
Az alap terület egy 1.8méter átmérőjű félkör.
D=átmérő
T(félkör)=π×(D/2)^2/2
=π×(1.8m/2)^2/2=1.27m^2
A medence magassága: 0.6méter
h=magasság=0.6m
T(félkör)×h=(1.27m^2)×0.6m=0.763m^3
1m^3=1000L
0.763m^3=763L
0