Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, kéne egy kis segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
526
Csatolom a képet, a 3.72 feladat kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m*g*(h+x)= 1/2*D*x^2`
`2 kg*10 m/s^2*(0,8 m +x)= 1/2*1000 N/m*x^2`
`25*x^2-x-0,8=0`
`x_(1,2)=(1±sqrt(1-4*25*0,8))/50=(1±9)/50`
`x = 0,2 m`
1 cm-re 10 N ⇒ 1 kg, 20 cm-re 20 kg.
0