Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, gázok moláris térfogata

Főoldal » Középiskola » Kémia
1299
Hány db molekulát tartalmaz 6 dm3 standardállapotú (Vm=24,5 dm3/mol) metángáz?

Valaki a fent leírt feladat megoldásában tusna segíteni?
Előre is köszönöm. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
V=6 dm3
Vm=standard állapot: 24.5 dm3/mol
n=V/Vm= 12/49 mol
1mol= 6*10^23 molekula
hány darab molekulát tartalmaz? (12/49)* (6*10^23)=....
0