Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szerves vegyület képlete

Főoldal » Középiskola » Kémia
771
Sziasztok! Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni:
Egy olefin klórozásával olyan vegyület keletkezett, amelyik 55,9 m/m% klórt tartalmaz. Mi az olefin összegképlete és konstitúviója, ha tudjhj, hogy sem az olefinnek, sem a klórozott származékának nincs semmilyen térizomerje?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol esetén:
70,9 g = 55,9%, akkor 100% = 126,8 g. Ez 1 mol CnH2nCl2 tömege. 126,8-70,9 = 55,9 g, ez a CnH2 1 moljának tömege, azaz MCnH2n (moláris tömeg). MCnH2n = 12n+2n = 55,9, n = 4.
Az olefin összegképlete: C4H8, a konstitúciót lásd a megoldásokban (5-öm lesz kémiából).
1