Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1319
Egy boroshordô ûrtartalma 1855 hl.A bor sűrűsége 0,99kg.Mennyi a hordoban lévő bor tömege ha a hordó félig van tele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Szia!

Az 1855 hl az dm3-ra átváltva 185.500 dm3. Ha ez csak félig van megtöltve, akkor értelemszerűen csak 92.750 dm3 van benne. Mivel a sűrűség értelmében 1 dm3 bor 0,99kg, ezért 92.750dm3 az 92.750×0,99=91.823kg tömegű.
Módosítva: 9 éve
0

Nem űrtartalma, hanem űrtartama. A sűrűség tömeg/térfogat vagy tömeg/űrtartam mértékegységű, így nem lehet válaszolni a kérdése.

Ha feltesszük, hogy a sűrűség 0,99kg/dm³ (bár kicsit életszerűtlen, lévén a bor sűrűbb a víznél, ami 1kg/dm³, viszont annyival nem sűrűbb, hogy 0,99 kg/cm³ legyen, szóval előbbi közelebb áll a valósághoz), akkor 1855/2 hl=927,5 hl=92750 liter=92750 dm³ bor tömege 92750*0,99=91822,5 kg.
0