Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, sűrűség

Főoldal » Középiskola » Fizika
1467
A sárgaréz a vörösréz és a cink ötvözete. A 39%-nál kevesebb cinket tartalmazó sárgaréz jól önthető, és hidegen is megmunkálható. Legfeljebb mekkora az ilyen sárgaréz sűrűsége, ha a cinké 7,14 g/cm^3, a vörösrézé pedig 8930 kg/m^3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Sűrűség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Először azonos mértékegségre kell váltani:
`1 g/(cm^3)=1(kg)/(dm^3)=1000(kg)/m^3`
Vagyis `"7,14"g/(cm^3)=7140(kg)/m^3`

Vagyünk mondjuk egy 100 kg tömegű sárgaréz tömböt.
Ebben van 39 kg (vagy kevesebb) cink és a maradék 61 kg (vagy több) vörösréz.
39 kg cink térfogata `(39\ kg)/(7140(kg)/m^3)` köbméter
61 kg vörösréz térfogata `(61\ kg)/(8930(kg)/m^3)` köbméter
Add össze, hogy hány köbméter a 100 kg sárgaréz, aztán `(100\ kg)/("számolt "m^3)` lesz a sűrűsége. Számold ki.
0