Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A teleszkópikus sornál,hogyan kell megoldani az alábbi részt?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
612
Arra lennék kíváncsi,hogy a Teleszkopikus sornál ,mikor meg kell adni a sor összegét és ezért felírjuk az egymást kiejtő kifejezéseket,akkor mi alapján döntjük el,hogy honnan indítjuk a nevezőt (milyen értéket adunk meg kezdésnek n helyére) előröl és hátulról is ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Pl ennél:
0

Ennél a feladatnál speciálisan azért n=3-tól indultunk, mert az volt az induló feltétel (n=3-tól végtelenig volt a kérdés).
„Kiejtés” alatt azt szoktuk érteni, hogy a tagok előjeles összege 0, tehát meg kell oldani az

a(n)+a(n+k)=0 egyenletet, jó esetben ez fogja megmutatni, hogy melyik tagokat kell párba állítani.
0