Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
770
Egy négyzet alakú játszótér bekerítéséhez 96m drótot használtak fel. A játszótér 25%-át foglalja el a homokozó 360m² a füves rész nagysága a játszótér többi részén játékok találhatok.mekkora a játszótér egy oldala?Mekkora a játszótér területe?a játszótér hány százalékát füvesítették be? Mekkora területet foglalnak el a játékok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A játszótér minden oldala egyenlő, tehát 1 oldalhoz 96/4=24 méter, így területe 24*24=576 m², ennek a 25%-a, vagyis 576*25/100=144 m² a homokozó területe, 360 m² a füves rész, így a játszótér játékai 576-144-360=72 m² területet foglalnak el.

Most az a kérdés, hogy a 360 m² hány százaléka az 576 m²-nek; (360/576)*100=62,5%-a. Mivel a játszótér 100%, ezért a játékok 100-25-62,5=12,5%-át foglalják el a játszótér területének.
1