Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
1494
Mekkorák annak az egyenlő szárú háromszögnek a szárai, amelynek alapja 4 cm hosszú, és az alapon fekvő szögek 45°-osak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Pitagorasz tétel: `c^2 = a^2 + b^2`.
Ha egyenlő oldalú háromszögről beszélünk, akkor `a = b`.
Remélem ez segített. Ha még így sem megy, akkor szólj és segítek még.
0

Ha tudjuk, hogy `a = b`, akkor átalakíthatod a Pitagorasz tételt úgy, hogy `c^2 = 2a^2`.
A `c = 4`, ezért ez egy egyismeretlenes egyenlet.
`c^2 = 4^2 = 16 = 2a^2`.
0