Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
508
⁴Két pontszerű test 30 cm van egymástól. Az egyik test töltse 6·10 (-6)-on C, a másiké -3·10(- 4 )- en C. Mekkora és milyen irányú erő hat közöttük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ez a Coulomb törvény, tanuld meg:
`F=k·(Q_1·Q_2)/r^2`
`Q_1=6·10^(-6)\ C`
`Q_2=-3·10^(-4)\ C`
`r=30\ cm=...\ m`
`k` egy konstans, benne kell legyen a könyvedben.

Mivel a két töltés ellentétes előjelű, ezért vonzzák egymást. A nagyságát a képlettel kell számolni (persze a szorzásból negatív jön ki, de a nagyságába a negatív előjel nem számít. Az csak azt mondja, hogy vonzzák egymást.)
0