Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
456
Gőzgép Carnot ciklus szerint működik. A melegforrástól felvett hő 40%-át visszadja a hidegforrásnak.Tudva, hogy a hideg forrás hőmérséklete 400K, számold ki a körfolyamat hatásfokát és a melegforrás hőmérsékletét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A hatásfok a hőmérsékletekkel kifejezve:
`η=1-T_2/T_1`
ahol `T_1` a meleg, `T_2` a hideg hőmérséklet. (Lehet, hogy máshogy jelöltétek)

`Q_2=Q_1·40%`
ahol `Q_1` a felvett hő, `Q_2` a leadott hő.
Ezek a hőenergiák a hőmérséklettel arányosak, ezért ez is igaz:
`T_2=T_1·40%`

Mivel tudjuk, hogy `T_2=400\ K`, a többi kiszámítható.
1