Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
534
Egy körfolyamat hatásfoka 25%, a végzett mechanikai munka 100 J. Számoljátok ki a felvett hő és a leadott hő értékeit egy körfolyamat során
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A hatásfok: a végzett munka és a felvett hő hányadosa.
`η=W/Q_1`
`1/4=(100\ J)/Q_1`
Vagyis `Q_1=400\ J` a felvett hő.

A végzett munka egyébként a felvett és leadott hő különbsége:
`W=Q_1-Q_2=100\ J`
Ezért `Q_2=Q_1-100\ J=300\ J` a leadott hő.
1