Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK - közös munkavégzés

Főoldal » Középiskola » Matematika
664
Két favágó fát vág. Az első 1 m3 fát 40 perc alatt hasogat össze, a második ugyanennyi fával 25 perc alatt végez. Mennyi idő alatt végeznek, ha közösen dolgoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes arányosság elvét követve ha első 1/40 köbméter fát aprít fel 1 perc alatt, a másik 1/25 köbméternyit 1 perc alatt, tehát 1 perc alatt közösen (1/40)+(1/25)=(25/1000)+(40/1000)=65/1000=13/200 köbméter fát aprítanak fel. Ezek alapján 200 perc kell 13 köbméter fa feldarabolásához, 200/13 perc pedig 1 köbméternyihez.

Tehát együtt 200/13 perc=~15,385 perc alatt végeznek.
0