Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A\\B={7,8,9}` ezért `B`-ben ezek nincsenek, `A`-ban viszont vannak.
`C\\B={5,6,7}` ezért `B`-ben ezek nincsenek, `C`-ban viszont vannak.
`A∩B={10}`, ez mindkettőben van.

Eddig ennyit tudunk:
`B ⊆ {1,10}` (hisz 5,6,7,8,9 nem lehet benne) (az 1 kieshet még majd, de a 10 nem)
`A ⊇ {7,8,9,10}` (még lehet több is)
`C ⊇ {5,6,7}` (még lehet több is)

`(A ∪ B)\\C={1,8,9,10}`, ezért ezek benne vannak `A∪B`-ben, de nincsenek `C`-ben.
Ezért `C`-t már pontosan tudjuk, hogy nem lehet több, mint fentebb:
`C = {5,6,7}`
Az is kiderül belőle, hogy az 1 vagy az `A`-ban, vagy a `B`-ben benne van, de az `A∩B` miatt csak az egyikben. Az `A\\B` miatt viszont `A`-ban nem lehet, ezért egyértelmű, hogy `B`-ben van.

Tehát a megoldás:
`A = {7,8,9,10}`
`B = {1,10}`
`C = {5,6,7}`

a) Ellenőrizd le, hogy tényleg jó-e.
b) c) d) ezeket már meg tudod oldani, gondolom.
0