Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek valos számok halmazában

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
3x+ 1/x-3=xnégyzet+1/x-3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenleted feltétele, hogy x≠0.
Mindkét oldalról levonható 1/x-3.
Kapjuk a nagyon egyszerű másodfokú egyenletet:
3x=x². Innen x1=0 nem jöhet szóba, míg x2=3.
0