Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10. osztaly

Főoldal » Középiskola » Fizika
948
A gyerekkel együtt 60 kg tömegű szánkó megindításához vízszintes talajon legalább 30 N nagyságú, vízszintes irányú erő szükséges. Mennyi a tapadási súrlódási együttható értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, segítség, help, koszonom
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m=60\ kg`
`F=30\ N`, ez megegyezik a súrlódási erővel.

`F_s=µ·m·g`
Eből kijön a µ

1