Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves!Fizika!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
663
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a) h1 < h2 <h3 h a vízoszlop magassága
ϱ 1 = ϱ 2 = ϱ 3 ϱ a sűrűség, ami egyforma, mert mindhárom kémcsőben víz van
p1 < p2 < p3 p a nyomás
A hidrosztatikai nyomás a sűrűségtől és a folyadékoszlop magasságától függ.

b) ϱ 3 <ϱ ' víz sűrűsége: 1 g/cm3 , tengervíz sűrűsége: 1,03 g/ cm3
h3 = h' folyadékoszlop magassága egyforma
p3< p' a tengervíz nyomása nagyobb, mivel egyforma folyadékoszlop magasságoknál a nagyobb sűrűségű folyadéknak nagyobb a nyomása
Módosítva: 7 éve
0