Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Miért így kell megoldani ezt a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1358
Egy háromnapos kerékpártúra első napján megtettük az út negyedét és még 6 km-t, a második napon a hátralévő út harmadát és még 2 km-t, így az utolsó napra 44 km maradt. Milyen hosszú volt a túra?

Megoldás:
Túra hossza: x

1. nap

1/4x+6
maradt: x-(1/4x+6)=3/4x-6

2. nap

1/3(3/4x-6)+2=1/4x-2+2=1/4x
maradt: 3/4x-6-1/4x=2/4x-6

3. nap

44

2/4x-6=44
x=100 km

Miért így kell megoldani? Miért így kell felírni az egyenletet? Hogyan kapjuk meg, hogy mennyi út maradt?



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, szöveges feladatok, miért
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az túlzás, hogy "így kell", de így is megoldható.

Ellenőrizd vissza a kapott eredménnyel a szöveget. Ha ez megvan, akkor láthatod, hogy gyakorlatilag ugyanazokat a lépéseket végzed el, mint amikor az x-szel számolták az úthosszokat. Ezért "kell" így megoldani.
1