Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Komplex számok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Z+1/Z=i×Sin(π/5)
Belátható hogy Z=n×i
n×i+1/(i×n)=i×Sin(π/5)
-n^2+1=-n×Sin(36°)
n^2-1=n×Sin(36)
n^2-n×Sin(36)-1=0
megoldó képlet után
n=-0.748 vagy 1,336
z=i×(-0.748..) és z'=1.336×i
A többit rád bízom..

Módosítva: 7 éve
0

z=i×(-0.748..) és z'=1.336×i
z^2010+1/z^2010=7.
i^(4k+2)=-1
2010=502×4+2 ezért
i^2010=-1
És z'^2010=-1×1.336^2010
z'^2010+1/z'^2010=-1.336^2010+1/-1.336^2010=
-i^(4k+2)=1 ezért
z^2010=0.748^2010
Z^2010+1/Z^2010=
0.748^2010+1/0.748^2010=
Számold ki őket számológêppel!
Módosítva: 7 éve
0