Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények és függvénysorok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
496
Egy függvénysorral (lásd a csatolt képet) kapcsolatos a következő öt kérdésem.

Igaz-e az az állítás, hogy az (1)-(2) alatt definiált függvény folytonos az egész R-en? Továbbá a definícióban szereplő függvénysor ugyanitt konvergens?

Milyen T⊆R tartományon lesz igaz a (3)-as összefüggés?

Igaz-e az a sejtés, hogy (2) kielégíti a (4)-(4.1) alatt megadott függvényegyenletet és a ]-2; ∞[ intervallumon monoton növekedő és ott invertálható? Az inverz függvény milyen függvényegyenletet elégíthet ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Kiegészítés a fenti kérdéscsoporthoz: Igaz-e a következő sejtés?

`sum_(n=0)^oox^n/(mu(n))=prod_(n=1)^oo(1+x/2^n)`
ahol `mu(n)={(1,"ha",n=0),(prod_(i=1)^n(2^i-1),"ha",n>0):}`
Módosítva: 6 éve
0