Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség matek!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2754
Egy paralelogramma két oldala 49 cm és 63 cm hosszú. Az általuk közbezárt szög 72°.
Mekkorák a paralelogramma átlói?

Ezt is kérem valaki vezesse le szinusz vagy koszinusztétellel!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Koszinusztételekkel az átlók kiszámíthatók és ellenőrzésként javaslom a paralelogramma
azonosság alkalmazását.
e²=49²+63²-2·49·63·cos(72°) --> e=66,7991 cm
f²=49²+63²-2·49·63·cos(108°) --> f=90,9828 cm
ahol cos(72°)=(√5-1)/4 ill. cos(108°)=(1-√5)/4
2·(49²+63²)-e²-f²~0.
Módosítva: 7 éve
1