Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása, és x-el hogyan kell kifejezni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1372
Szöveges feladat:
555 ft-ot egyenlő számú 5 és 10 forintosokkaal szeretnénk kifizetni.
Hány darab 5 és 10 forintra volna szükség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, szöveges, szöveg, nehéz
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy x darab ötforintos van, ekkor tízforintosból is x darab van. Ebben az esetben `x*5+x*10=15x` forintot tudunk kifizetni. Az lenne a jó, hogyha ez 555 lenne, tehát:

`15x=555`, ebből `x=37` adódik, tehát 37 darab ötforintosunk, és ugyanennyi tízforintosunk van.
1