Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvényes feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
5080
Adja meg a valós számok halmazán értelmezett az x→x²- 5x másodfokú függvény zérushelyeit! Számítsa ki a függvény helyettesítési értékét az 1,2 helyen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2-5x = x(x-5)`
Az a kérdés, hogy mikor lesz ez nulla.
Egy szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla:
a) `x=0`
b) `x-5=0` vagyis `x=5`
Ezek voltak a zérushelyek.

Helyettesítési érték: Számold ki, hogy mi lesz az `x^2-5x`, ha `x` helyébe `"1,2"`-t írsz.
0