Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszögek területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
1569
Hogyan tudom kiszamolni szabályos sokszögek területét? Szabályos nyolcszög, szabályos hatszög,..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenlő szárú háromszögekre oszd fel..
m=(a/2)×ctg(alfa/2)
alfa=360°/(oldalak száma)
T∆=m×a/2=ctg(alfa/2)×(a/2)^2
T(n-szög)=n×T∆=n×ctg(360°/2×n)×(a/2)^2
Módosítva: 7 éve
0