Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2 rövidke feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
632
A befogó tétele. Az ABC háromszögben m (A szog) =90 fok. Az első : BD=? DC=63 AB=? AC=? BC=? A második feladat: BD=9 DC=? AB=15 AC=? BC=? A szögeket kell kiszámolni már megcsináltam 1 és fél táblázatot ezelőtt az agyam össze vissza jár és ezt szeretném ha valaki megcsinálná nekem előre köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Mi a D?
0

Én úgy értelmezem, hogy az ABC derékszögű háromszögről van szó, ahol CAB∢=90°. A szabványostól eltérő jelöléssel, most az a, b és c oldalak közül az a oldal lesz az átfogó. Továbbá a az A-ból a BC átfogóra bocsátott merőleges egyenes metszéspontja éppen D. A második feladatnál BD=9 és AB=15. A befogótétel miatt BC·9=15², ahonnan BC=25. BC·DC=20², ahonnan DC=16. A Pythagorasz-tétel miatt AC=20 és a magasság AD=12. cos(ABD∢)=9/15=3/5 --> ABD∢=53,13° és ACB∢=36,87°. A hasonlóság miatt ABD∢=DAC∢ illetve ACB∢=BAD∢.
Az első feladatot nem lehet megoldani, mert túl kevés az adat, a megadott DC=63-al nem tudunk mit kezdeni.
Módosítva: 7 éve
0

Gyula, mazochista vagy, hogy foglalkozol ezzel a zagyvasággal?
Nem látod a helyzet abszurditását: azt is neked kell kitalálni, mi a kérdés?!
Az ilyenek húzzanak el, szálljanak magukba és tanuljanak meg egyértelműen fogalmazni.
Ha ez megtörtént, számíthat válaszra, addig nem!
0