Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1136
Mennyi 92%-os kénsavat kell hozzáönteni 10 g 80%-os kénsavhoz, hogy a keverék 82%-os legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matek
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legy M' a hígabb oldatt tömege! (10g)
M" pedig a töményebb!
Tehát
(M'×0.8+M"×0.92)/(M'+M")=0.82
(10g×0.8+M"×0.92)/(10g+M")=0.82
8g+M"×0.92=0.82×(10g+M")
8g+M"×0.92=8.2g+0.82×M"
8g+M"×0.1=8.2g
M"×0.1=0.2g
M"=2g
2g -ot kell a töményebből töltenie!

0