Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segitsetek nagyon sürgős!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1888
egy tál gombócnak a negyedrészénél 6-tal többet megettek, igy a 60%-a maradt meg. Hány gombóc volt eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, Matematika, házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1 tál gombóc: x
amit megettél az x/4 +6
ami maradt az x*0,60

Az egyenlet a következő lesz:
x= x/4+6+x*0,60 /*4
4x= x+24+2,4x / öv.
4x= 3,4x +24 /-3,4x
0,6x= 24 /:0,6
x= 40
0