Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzet oldala

Főoldal » Általános iskola » Matematika
932
Egy négyzet kerülete 27 cm-rel nagyobb az oldalánál. Mekkora a négyzet oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldal, cm, Négyzet.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük a négyzet oldalát x-el, a kerület tehát 4x így az egyenlet:
4x = x + 27 \-x
3x = 27
x = 9

Tehát az oldalak egyenként 9 cm
0